سیستم سرمایش مراکز داده

سیستم سرمایش مراکز داده


سیستم سرمایش مراکز داده(Data Center)

مراکز داده یا دیتا سنترها به علت وجود سرور ها، سیستمهای ذخیره ساز و تجهیزات متعددIT (لود IT) حرارت زیادی تولید میکنند ، بالا رفتن دما از بازه تعیین شده(20 تا24 درجه سانتیگراد) و تفاوت دمای ورودی و خروجی(∆T) باعث بالارفتن دور فن تجهیزات و اختلال در عملکرد صحیح آن میگردد که منتج به کاهش عمر دستگاه ها میگردد . حرارت ایجاد شده متناسب با تعداد رک های موجود در اتاق رک افزایش می یابد به همین علت نوع سیستم سرمایش مراکز داده به نسبت بار گرمایی آنها مشخص میگردد . علاوه بر سرمایش تجهیزات IT به میزان رطوبت مشخصی بین 40 تا 50 % نیاز دارند . رطوبت کمتر از 25درصد تولید الکتریسیته ساکن کرده وبه تجهیزات آسیب میرساند و رطوبت بالاتر از 75 درصد باعث ایجاد اتصال کوتاه میشود . روشهای متعددی در توزیع جریان هوای سرد و جمع آوری جریان هوای گرم در مراکز داده وجود دارد که متداول ترین آنها به شرح زیر میباشد :

سیستم سرمایش مراکز داده

سیستم سرمایش مراکز داده

سیستم سرمایش مبتنی بر راهرو (INROW) (راهرو سرد – راهرو گرم )

یکی از رایج ترین سیستمهای سرمایش مراکز داده سیستم مبتنی بر راهرو سرد و گرم میباشد . توزیع سرما در این روش از جانب و جلوی رکها و جمع آوری گرما نیز از پشت و جانب رکها صورت میگیرد . چیدمان رکها به دو صورت انجام می شود رکها روبه روی هم است و راهرو ایجاد شده جلوی رکها محصور شده و به این صورت راهرو سرد((COLD AISLE)) ایجاد می شود و یا رکها پشت به هم است و راهرو ایجاد شده پشت رکها محصور شده به این صورت راهرو گرم(( HOT AISLE)) ایجاد می شود،مزان ظرفیت هر رک در این روش 5 تا 10 کیلووات میباشد . برای ظرفیتهای بالا در مراکز داده عموما از راهرو گرم استفاده میشود .

مزایا :

  1. ایده آل برای مراکز داده با رکهای ظرفیت بالا

  2. هزینه سرمایه گذاری پائین

  3. توزیع یکنواخت هوا

  4. انعطاف پذیر و قابل توسعه

  5. کاهش میزان خرابی

  6. جلوگیری از اتلاف انرژی در مسیر انتقال

  7. قابلیت افزونگی (Redundancy)

سیستم سرمایش مبتنی بر اتاق سرور( INROOM Down Flow)

توزیع سرما در این روش از زیر کف کاذب و جمع آوری از بالای رکها انجام میپذیرد جریان توزیع هوای سرد و جمع آوری هوای گرم میتواند هدایت شده و یا غیر مدیریت شده باشد . چرخه هوای سرد از طریق سیستمم سرمایش (CRACK) وارد کف کاذب شده و به صورت هدایت شده با کانال های اسپیرال و یا به صورت غیر هدایت شده در فضای عایق بندی شده و محبوس زیر کف کاذب توزیع میگردد و از طریق دمپرهای تعبیه شده در جلوی رکها وارد شده و هوای گرم از پشت و بالای رکها توسط کانالهای PIR و یا گالوانیزه جمع آوری و وارد CRACK میشود . ظرفیت رکها در این روش بین 3تا4 کیلو وات بوده و در صورت هدایت توزیع جریان سرد و جمع آوری هوای گرم حداکثر تا 8 کیلو وات قابل افزایش است . این روش امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد .
معایب :

  1. نامناسب برای رکهایی با دانسیته حرارتی بالا

  2. بوجود آمدن نقاط گرم در فضای اتاق رک(Hot Spot)

  3. ضرورت ایجاد کف کاذب

  4. موانع فیزیکی در کف کاذب

  5. لزوم عایق بندی کف کاذب

سیستم سرمایش مبتنی بر رک (INRACK)

در این روش سیستم سرمایش درون خود رک قرار میگیرد و تنظیم دما به صورت اختصاصی برای هر رک بوده ، مسیرچرخه توزیع هوا در این حالت بسیار کوتاه است  تغییر در نصب تجهیزات یا دیگر محدودیت‌ها را ندارد . یونیت داخلی و خارجی سیستم سرمایش در این روش در داخل و بالای رک تعبیه شده و معمولا رکها دارای طول بیشتری نسبت به رکهای عادی میباشد . این افزایش طول موجب گردش بهتر هوا میگردد و در این روش میتوان به ظرفیتهای بسیار بالایی در رکها دست یافت، ظرفیت رک ها در این روش تا 50 کیلو وات در هر رک قابل افزایش است. شرکت آدنا سامان با تیم متخصص و مجرب خود تلاش دارد متناسب با ظرفیت مورد نیاز مرکز داده ، بودجه مورد نظر کار فرما و محدودیت های فنی راهکار های مناسب را ارائه دهد .

دیتا سنترخنک سازی مرکز داده  با خنک کننده مایع 

Rack Cooling System

دسته‌بندی نشده

(Data Center)سیستم سرمایش مراکز دادهسیستم سرمایش مراکز داده(Data Center)مراکز داده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *